mozaikalbum

Elnézést, szabad ez a hely? Csak pár cuccom van...

A kéjenc

2020. április 23. 15:39 - Vándor_Emma

bird-3180681_1920.jpg 

 

A vidéki családi ház kislakásában éldegélt apám és anyám ifjú házasként. Én, azt hiszem, még meg sem születtem, mikor ez az eset történt.

A szomszédban lakott Szilvássy bácsi a feleségével, Szilvássy nénivel. A keresztnevüket nem tudom, a szomszédok is csak így emlegették őket.

Szilvássy bácsi furcsa kis öregember volt. Nagyanyám óva intette tőle anyámat, ugyanis tapasztalt szemével hamar kiszúrta az alantas vágyakat a bácsi tekintetében, mikor az anyámat mustrálgatta, ha úgy esett, hogy épp mindhárman egyszerre időztek a kertben. Az öreg ilyenkor mindenféle ürügyekkel anyámat a kerítés közelébe hívta-terelgette, aki naiv lévén, nem mindig tudta értelmezni, mitől lett hirtelen libabőrös a karja, és mitől érez a gyomra irányából a beszélgetés lezárását sürgető késztetést, miközben a kéjenc vénséggel kénytelen diskurálni.

Egyik éjszaka anyám felriadt, és azt kiabálta, valaki van a lakásban. Apám gyorsan felkelt, és körülnézett, de nem talált senkit. Próbálta megnyugtatni halott sápadt, s még mindig reszkető anyámat, aki megesküdött rá, hogy volt valaki a lakásban. Arra ébredt ugyanis, hogy egy férfi hajol az arca fölé.

Másnap délelőtt nagyanyám érkezett a hírrel, miszerint a szomszéd Szilvássy bácsi az éjszaka folyamán jobblétre szenderült.

 

 

A kép forrása: https://pixabay.com

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mozaikalbum.blog.hu/api/trackback/id/tr715635234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Weidmüller 2020.06.26. 11:09:43

Úr isten,ott sz.... volna össze magam :))))
Az öreg Szilvássy visszanéz....
süti beállítások módosítása